FÖRSVARSMAKTENS HÖGKVARTER SÖKER STRATEG TILL LEDNINGSSTABENS TOTALFÖRSVARSAVDELNING FRIVILLIGSEKTION

OM TJÄNSTEN

Ledningsstabens Totalförsvarsavdelning
Försvarsmakten har av regeringen fått i uppdrag att tillsammans med Myndigheten för Samhällsskydd och Beredskap (MSB) främja och utveckla en sammanhängande totalförsvarsplanering i Sverige. Försvarsmaktens totalförsvarsarbete leds och samordnas av Totalförsvarsavdelningen. 

Totalförsvarsavdelningen är en av nio avdelningar på Ledningsstaben på Försvarsmaktens Högkvarter (HKV). Avdelningen ansvarar för att utveckla, leda och samordna Försvarsmaktens totalförsvarssamverkan, myndighetens hållbarhetsarbete samt den frivilliga försvarsverksamheten. Avdelningen består av tre sektioner – Totalförsvarssektionen, Hållbarhetssektionen och Frivilligsektionen.

Frivilligsektionens ansvar och uppgifter
Frivilligsektionens uppgifter är att skapa tydlighet och effektivitet för den frivilliga försvarsverksamheten både inom Försvarsmakten och i samarbetet med de frivilliga försvarsorganisationerna (FFO) och andra samarbetspartners (MSB m.fl.).

Huvudsakliga arbetsuppgifter
Du kommer som Strateg på Totalförsvarsavdelningens frivilligsektion att planera, utarbeta och samordna underlag för den strategiska inriktningen av den frivilliga försvarsverksamheten i Försvarsmakten. Du kommer också  att samverka med andra myndigheter bl.a. MSB inom ramen för den fortsatta utvecklingen av totalförsvaret. Du kommer att delta vid dialoger, utforma uppdrag och framtagande av långsiktig inriktning i samverkan med de frivilliga försvarsorganisationerna och andra enheter inom HKV. Det finns 18 frivilliga försvarsorganisationer som spänner över ett brett spektrum av ämnesområden. Därav är den dialog som du kommer att vara delaktig i varierande och utmanande. Ditt arbete kommer att vara essentiellt för det samarbetet som finns mellan Försvarsmakten och de frivilliga försvarsorganisationerna, ett samarbete som är mycket viktigt för Försvarsmaktens förmåga att utbilda och tillsätta specialistbefattningar inom samtliga delar av Försvarsmakten. Du kommer också att delta i studier, projekt och utredningar.

Kvalifikationer

  • Erfarenhet av arbete i Högkvarteret på strategisk nivå.
  • Mycket god kunskap och erfarenhet av central planering och ledning av frivillig försvarsverksamhet.
  • Goda kunskaper om totalförsvaret och erfarenhet av samverkan med andra myndigheter och organisationer.
  • Goda kunskaper i Microsoft Office.
  • Mycket god förmåga att uttrycka sig i tal och skrift på svenska.
  • God förmåga att uttrycka sig i tal och skrift på engelska.
  • Körkort B.

Meriterande:

  • God fysisk förmåga.
  • Relevant akademisk examen eller annan utbildning som av arbetsgivaren bedöms som likvärdigt

Personliga egenskaper
Vi ser att du som sökande har en god social kompetens och är utåtriktad, då arbetet kräver en välutvecklad samarbetsförmåga och förståelse för andra verksamheter. Du ska känna dig bekväm med att möta nya människor och situationer samt kunna tala inför större och mindre grupper. Du förväntas dela Försvarsmaktens värdegrund. 
Stor vikt kommer att läggas vid den personliga lämpligheten för befattningen 

Övrigt
Detta är en civil befattning (nivå CF-4).
Anställningsform: tillsvidareanställning.
Tillträde: Snarast eller efter överenskommelse.
Provanställning kan förekomma.
Arbetsort: Stockholm.
Resor i tjänsten förekommer.

Med anställningen följer en skyldighet att krigsplaceras.

Förfrågningar angående befattningen kan göras till tillförordnad sektionschef major Stefan Törngren på telefon 070-364 75 01.

Fackliga kontaktpersoner 
OFR/O HKV Arne Nilsson
SACO HKV Camilla Robertsson
OFR/S HKV Regina Stengård
SEKO HKV Lise-Lotte Larsson
samtliga nås på telefon 08-788 75 00

Din intresseanmälan med sedvanlig meritförteckning med personligt brev samt löneanspråk ska vara oss tillhanda senast den 15 mars 2021.

https://jobb.forsvarsmakten.se/sv/ledigajobb/24732/forsvarsmaktens-hogkvarter-soker-strateg-till

Lämna en kommentar

Secured By miniOrange