Internationella tävlingar

Som Sverof-medlem har du möjlighet att tävla för Sverige i militär mångkamp: MILCOMP är ett utmärkt forum för reservofficerare som gillar att tävla, träna och samtidigt träffa likasinnade kollegor i en internationell miljö. CIOR – La Confédération Interalliée des Officiers de Réserveeller Interallied Confederation of Reserve Officers är en internationell organisation för reservofficerare. I månadsskiftet juli/augusti hålls en årlig kongress under en vecka. Tävlingen MILCOMP, military competition, är en viktig del av -kongressen.
MILCOMP innehåller ett antal grenar som kan liknas vid militär femkamp. Tävlingarna genomförs i lag om tre, och deltagarna bär militär utrustning under tävlingsmomenten. Syftet är att tävlingen ska avse militära färdigheter och inte efterlikna en vanlig idrottstävling.

GRENAR

Hinderbana
Vanligtvis den standardvariant som många förband i Sverige har: 20 hinder på 500 m. Banan genomförs i slät uniform och löparskor. Laget får hjälpas åt för att klara hindren.

Vattenhinderbana
50 m i vatten med några hinder. Slät uniform på. Även här får laget hjälpas åt.

Skytte
Automatkarbin 100 m och pistol 25 m. Två skjutningar med vardera vapen, ett precisionsskytte och ett snabbskytte. Alla i laget skjuter samtliga moment.

Orienteringsmarsch
Orienteringsmarsch i uniform och kängor samt viss utrustning, vanligtvis vapen och vatten. En bana på ca 15 km. Under banans gång byts kartunderlag flera gånger från militära särtryck till flygfoton och handritade skisser. Det kan också förekomma stationer som att ta sig över vattendrag eller krypa genom en tunnel.

Handgranatskastning
12 granater, en fyrkant, en cirkel och ett fönster. Avstånd 20 m.

Övrigt
Avståndsbedömning, kartläsning, punktorientering.

Låter det intressant? Anmäl ditt intresse att delta till kansli@sverof.se.

Klicka på Instagram-ikonen nedan så kan du följa våra lag under träningar och tävlingar.

Secured By miniOrange