Nya majorer till reserven

Engelbrekskyrkan vid tidpunkten för examen. 
Foto: Försvarshögskolan

För en vecka sedan ägde examinationen för Taktisk stabskurs (TSK) vid Försvarshögskolan rum under mycket värdiga former i Engelbrektskyrkan i centrala Stockholm. Såväl eleverna vid kursen 19/20 som 20/21 examinerades, varför kyrkan var välfylld och stämningen god då Försvarsmakten tillfördes nya reservofficersmajorer. Dessutom var dagen speciell då den omåttligt populäre och mycket erfarne programchefen Hans-Göran Olsson gjorde sin sista dag i tjänst innan pension.

– Vi är supernöjda med utbildningen, säger mj Magdalena Granåsen som läste kursen 19/20.

Dagen inleddes med en erfarenhetsredovisning i Sverigesalen vid Försvarshögskolan, där det framkom att båda årskullarna generellt var mycket nöjda med utbildningsupplägget. Under redovisningen fördes också intressanta diskussioner om hur utbildningen kan utvecklas till kommande år.

Hans-Göran Olsson
Jonny Lindfors
Föregående
Nästa

På plats i kyrkan hölls tal av Försvarshögskolans rektor professor Robert Egnell och dagens hedersgäst, brigadgeneral Jonny Lindfors.

– Jag är helt säker på att Försvarsmakten har stor nytta av att ni har genomfört utbildningen. Ni har otroliga kompetenser att tillföra, sa den sistnämnde i sitt tal till de examinerade.

Taktisk stabskurs vänder sig till reservofficerare av kaptens grad, men även till civilanställda. Kursen ger deltagarna generell stabskompetens för att verka på högre förbandsnivå och omfattar bland mycket annat strategi, militärteknik och säkerhetspolitik.

Sverof var på plats både under erfarenhetsredovisningen och själva ceremonin i kyrkan och kommer snart tillbaka till Försvarshögskolan för att träffa årets elever vid TSK.

Lämna en kommentar

Secured By miniOrange