Projektledare till enheten för Soldatburna vapen och utbildningsmateriel

Är du en erfaren projektledare och van att leda tekniska projekt i en större organisation? Vill du vara en del av Sveriges totalförsvar?

På FMV utvecklar vi och levererar teknik, utrustning och tjänster som Försvarsmakten behöver för att försvara Sverige idag och imorgon. Nu kan du bli en del av oss och vara med och utveckla framtidens försvar!

Vad kan vi erbjuda dig?

Hos oss kommer du arbeta med utvecklande arbetsuppgifter, samtidigt som du bidrar till att göra Sverige och världen säkrare. Vi sätter värde på ömsesidigt förtroende och som medarbetare är du viktig för oss. Du får stor egen frihet och ansvar och kan förena ditt professionella liv med det privata. Det finns möjligheter för dig att kompetensutvecklas.

Enheten för Soldatburna vapen och utbildningsmateriel ingår i verksamhetsområdet Armémateriel och har som uppgift att tillhandahålla eldhandvapen, pansarvärnsvapen och utbildningsmateriel kopplat till stridsutbildning för markförband. Verksamheten bedrivs i nära samarbete med Försvarsmakten, svensk och utländsk industri och andra enheter inom FMV. Nu behöver vi stärka upp gruppen med erfarna projektledare med placering i Stockholm.

Ditt arbete som projektledare inom Soldatburna vapen och utbildningsmateriel

Som projektledare leder du projekt för antingen utveckling, nyanskaffning eller vidmakthållande av materiel för Försvarsmakten inom området burna vapen eller utbildningsmateriel och simulatorer främst avsett för stridsutbildning.

I ditt ansvar ligger att hantera traditionella projektledaruppgifter såsom budgetarbete, granska, utvärdera och följa upp arbeten och aktiviteter. Vidare ingår att planera och genomföra upphandlingar samt följa upp avtal. Även kravställning är ett naturligt inslag i din vardag.  Du kommer arbetsleda både konsulter och anställd personal samt ha ett nära samarbete med både FMV och Försvarsmakten. Du kommer representera projektet och FMV både internt och externt.

Exempel på arbetsuppgifter:

  • Leda projekt inom ramen för burna vapensystem eller utbildningsmateriel
  • Ansvara för ekonomisk uppföljning av projekt
  • Uppföljning av leveranser inom projekt
  • Arbetsleda medarbetare
  • Dokumentation
  • Kontakter och samverkan med kund, främst Försvarsmakten och leverantörer

Vi söker dig som

har flera års erfarenhet av traditionell projektledning där du haft budgetansvar och har stor erfarenhet av att leda både interna och externa medlemmar på plats och på distans. Du är van att arbeta med de vanligaste projektledningsprocesserna och olika projektverktyg, gärna MS Project. Att du är van att dokumentera och gör det noggrant ser vi som en självklarhet. Vidare har du erfarenhet av att arbeta inom större organisationer.

Du är civil – eller högskoleingenjör, systemvetare eller för området annan relevant utbildning eller motsvarande kompetens förvärvad på annat sätt

Det är en merit om du har erfarenhet av Försvarsmaktens logistikverksamhet. Likaså är det bra om du har erfarenhet av informationssäkerhetsarbete ex. ISD, KSF. Vi tror också att du har nytta av att ha arbetat med upphandlingar enligt LOU och/eller LUFS. Du kan även ha arbetat med informationssäkerhet med tillhörande säkerhetskomponenter.

Som person är ditt ledarskap präglat av förtroende, engagemang och delaktighet, och du har förmåga att leda samt motivera en grupp människor på ett effektivt sätt för att nå gemensamma mål. Du är bra på att arbeta tillsammans med andra och din kommunikation är rak och tydlig. Du kan göra korrekta avvägningar och prioriteringar utifrån komplex information. Då uppdraget har krav på att hålla ekonomisk budget så är det viktigt att du har ekonomisk medvetenhet. Du har god förmåga att uttrycka dig i tal och skrift på både svenska och engelska där du producerar dokument av hög kvalitet, och du kan tolka komplicerade språkliga underlag utan större hinder. Vi lägger stor vikt vid personliga egenskaper. 

Tjänsteresor förekommer i rollen, inrikes samt utrikes både inom Europa och även andra delar av världen som till exempel USA.

Körkort B är ett krav.

Vill du vara med och utveckla framtidens försvar?

Du söker tjänsten via FMV:s hemsida under Lediga jobb genom att skicka in din ansökan med CV och personligt brev. Vi vill ha dina ansökningshandlingar på svenska.

I denna rekrytering samarbetar FMV med Jefferson Wells. För mer information angående rekryteringsprocessen kontakta gärna ansvarig rekryteringskonsult Tomas Löfgren på tel 08–7642585.

Våra fackliga företrädare är SEKO Peter Andersson, SACO Erik Olsson, OFR/O Mattias Werner och OFR/S Ola Fransson. Alla nås på telefon 08-782 4000 (FMV Växel).

Sista ansökningsdag är 2021-02-19

Tjänsten söker du genom: https://www.fmv.se/jobb–karriar/lediga-jobb/projektledare-till-enheten-for-soldatburna-vapen-och-utbildningsmateriel/

Lämna en kommentar

Secured By miniOrange