STABSOFFICER PERSONALLEDNING OCH STYRANDE DOKUMENT TILL HÖGKVARTERET

OM TJÄNSTEN

Är du intresserad av stabsarbete och projektledning?  Har du kompetens inom planering, inriktning av myndighetsledning, styrande dokument och beslutsunderlag? Söker du en bred roll med stort eget ansvar i en sektion som präglas av gott samarbete, hög kvalitet och fokus framåt? Välkommen med din ansökan till Planeringssektionen i Försvarsmaktens Ledningsstab.

Rollen som Stabsofficer ingår i Personalavdelningens Planeringssektion, en del av Ledningsstaben i Försvarsmaktens Högkvarter (FM HKV). I Ledningsstabens uppgift ingår att samordna arbetet i högkvarteret samt att ta fram beslutsunderlag för överbefälhavaren. Inom Ledningsstaben finns bland annat funktioner för strategisk inriktning, planering och ekonomistyrning, verksamhetsutveckling och internationell samverkan. Planeringssektionen verkar direkt under Försvarsmaktens Personaldirektör och ansvarar på militärstrategisk nivå för myndighetens personalsystem och dess personal- och kompetensförsörjning. Sektionen består av 12 seniora och ambitiösa medarbetare med fokus framåt. Vi arbetar med planering, uppföljning och målsättningar för personalförsörjningen inom områden som försvarsmaktsplanering, försvarsplanering, utvecklingsfrågor och systemutveckling samt analys. Vidare stödjer vi Försvarsplaneringen med personalförsörjning vid höjd beredskap samt planerar och deltar i övningsverksamhet för HKV.

Om Befattningen:

Rollen innebär att ansvara för Försvarsmaktens styrande dokument och publikationer inom områdena personalförsörjning och personaltjänst, samt att leda och ingå i både komplexa och mindre projekt med fokus på förändring-och utvecklingsarbete. Innehåll i publikationer ägs till stor del av andra sektioner, vilket innebär att du har ett ansvar över samarbete och samverkan och att innehåll stödjer den av Personaldirektören tydlig inriktningen. Rollen erbjuder en stor möjlighet att påverka genom delaktighet i Försvarsmaktens förändrings-och tillväxtresa.

 Huvudsakliga arbetsuppgifter:

 • Ansvar för styrande dokument inom områden personalförsörjning och personaltjänst
 • Ta fram konsekvensanalyser, skriva föredragnings-PM och vara föredragande för b.la. Personaldirektören, Generaldirektören och Försvarsmaktsledningen
 • Ärendeansvarig inom Personaldirektörens och FM utbildningschefs publikationsområden
 • Självständigt arbeta med och/eller leda ett samordnande arbete med hela flödet för ny eller reviderad publikation
 • Utbilda i innehåll och process för nya och reviderade publikationer
 • Leda regelöversynsmöten veckovis

Kvalifikationer:

 • Relevant och aktuell arbetslivserfarenhet av projektledning och stabsarbete
 • Relevant och aktuell arbetslivserfarenhet av myndighetsledning och styrande dokument
 • Aktuell arbetslivserfarenhet från större myndighet eller större organisation
 • Mycket god förmåga att uttrycka dig väl i tal och skrift på både svenska och engelska

Meriterande:

 • Yrkesofficer eller Reservofficer i nivå OF-3 eller OR 8
 • Relevant arbetslivserfarenhet som Planlagschef eller Projektledare
 • Aktuell arbetslivserfarenhet från politisk styrd organisation
 • Kunskap i Prio, Emilia och Vidar
 • Bakgrund från marinen eller flygvapnet

Personliga egenskaper:
Arbetet innebär stor och direkt påverkan på Försvarsmaktens strategiska planering, vilket innebär att du måste ha hög integritet. Du har en god förmåga att företräda sektionen vid föredragningar för den högre militära ledningen, en god förmåga att uttrycka dina åsikter och är tydlig och kommunikativ. Du är också duktig på att nätverka och skapa förtroendefulla relationer och samarbeten. Vidare är du noggrann, stabil och en god lagspelare. Vid urval kommer stor vikt att läggas vid personlig lämplighet.


Övrigt:
Befattningen är kravsatt OF 3 (OR 8) men vi ser gärna att du som är Reservofficer söker.  Befattningen är även öppen för dig som är civil.
Tillträde snarast enl. ök. 
Tillsvidareanställning. Provanställning tillämpas om kandidat inte är anställd i Försvarsmakten.
Tester kan förekomma i rekryteringsprocessen.

Förfrågningar om befattningen kan göras till Chef för Planeringssektionen Överste Peter Tagesson, tfn 08-788 75 09 / 073-801 90 14.

Fackliga företrädare
Camilla Robertsson (SACO), Thomas Klasson (SEKO), Kjell Tetzlaff (Försvarsförbundet OFR/S), Arne Nilsson (OFR/O). Samtliga nås via växeln på 08-788 75 00.

Välkommen med din ansökan: senast 7 maj 2021. Din ansökan skall innehålla CV samt ett ansökningsbrev i vilket du motiverar varför du är lämpad för denna befattning.

Ansökningar till denna befattning kommer endast tas emot via Försvarsmaktens webbplats: https://jobb.forsvarsmakten.se/sv/ledigajobb/25132/stabsofficer-personalledning-och-styrande-dok

Lämna en kommentar

Secured By miniOrange