Tullverket söker analytiker till underrättelseavdelningen

Vill du medverka till att bekämpa den organiserade brottsligheten? Vill du vara med och göra skillnad genom att stoppa inflödet av vapen, droger och andra varor som hotar liv, hälsa och miljö? Vill du vara med och bidra till konkurrensneutral handel säkerställa korrekt uppbörd? 

Vill du jobba i en flexibel verksamhet där nytänkande premieras, med högt i tak och nära till besluten? 

Underrättelseavdelningen bedriver strategiskt och operativt underrättelse- och analysarbete både inom brottsbekämpning och uppbördsområdet. Underrättelseavdelningen söker en analytiker för att arbeta med verksamhetens strategiska komponenter. Tjänsten innefattar primärt arbete med strategisk analys på nationell nivå.

Huvudsakliga arbetsuppgifter

Den strategiska underrättelseverksamheten ska utgöra ett stöd till inriktning och prioritering av Tullverkets verksamhet. Fokus ska riktas mot upptäckt av tendenser, fenomen, mönster och avvikelser och genom att identifiera existerande och framtida hot och risker ska den strategiska underrättelseverksamheten stärka myndighetens förmåga att inrikta och prioritera den operativa verksamheten. Den strategiska underrättelseanalysverksamheten ska forma framåtblickande bedömningar och analyser. 

Verksamheten är under utveckling inom den nyligen skapade Underrättelseavdelningen. Tjänsten är placerad på den nationella enheten Strategisk analys och nationell desk. Strategiska underrättelseanalys­verksamheten samverkar med nationella och internationella myndigheter. 

Du kommer att arbeta i alla delar av underrättelsecykeln. Du kommer att bidra med att identifiera underrättelsebehov samt att omsätta strategiska analyser och bedömningar till stöd för den operativa underrättelseverksamheten, både i form av analysinsatser och genom produktion av skriftliga rapporter. Du kommer arbeta med att ta fram beslutsunderlag för ledningen. Delgivning och presentation av gjorda analyser och bedömningar ingår i arbetet. Du kommer att arbeta med att inhämta och strukturera både kvalitativa och kvantitativa data för att genomföra analyser. Bearbetning av data och information från både interna och externa källor ingår i arbetet. 

Vi söker dig som har:   

 • akademisk utbildning inom för tjänsten relevanta områden, exempelvis kriminologi, samhällsvetenskap, journalistik, statistik, ekonomi eller juridik
 • minst tre års för tjänsten relevant arbetslivserfarenhet
 • mycket god förmåga att uttrycka dig i tal och skrift på svenska
 • god förmåga att uttrycka dig väl i tal och skrift på engelska
 • mycket goda kunskaper inom Officepaketet
 • svenskt medborgarskap.

Det är meriterande om du har:

 • utbildning inom analys- eller underrättelsemetodik
 • utbildning i databaser, analysprogram eller informationssystem
 • erfarenhet av undersökande arbete, exempelvis inom journalistik, utredningsarbete, kartläggningsarbete eller motsvarande
 • erfarenhet av kvalitativa analyser
 • erfarenhet av att arbeta med underrättelseanalys
 • erfarenhet av att leda projekt eller uppdrag
 • erfarenhet av metodutveckling kring analys
 • erfarenhet av att arbeta med olika datakällor, databashantering och strukturering av data. Meriterande är kompetens inom system för bearbetning av underrättelser, Business intelligence, Power BI och presentationsverktyg t ex grafisk presentation i relationsdatabaser. 

Personliga egenskaper

Tjänsten ställer krav på analytisk förmåga, uthållighet och initiativförmåga, förmåga att arbeta med flera olika saker samtidigt och förmåga att snabbt växla fokus. Du ska vara bra på att strukturera och prioritera i arbetet. Du ska kunna arbeta självständigt och du tar stort ansvar för hur ditt arbete bidrar till helheten. Du ska vara bra på att samarbeta och bidra till gruppens gemsamma resultat och utveckling.

Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet!

Övrigt 

Referensnummer: PER 2021-236. 

Placeringsort: Stockholm. 

Vi tillämpar 6 månaders provanställning och individuell lönesättning.  

Resor kan förekomma i tjänsten, inrikes och utrikes.

En självklarhet är att du arbetar enligt Tullverkets värdegrund; ansvarstagande nytänkande och helhetssyn. 

Vi ställer höga krav på våra medarbetares säkerhets- och sekretessmedvetenhet. Innan en anställning kan komma i fråga kommer du att drogtestas. Säkerhetsprövning med registerkontroll enligt säkerhetsskyddslagen genomförs före anställning, då tjänsten är placerad i säkerhetsklass. 

Vi använder oss av arbetspsykologiska tester i denna rekrytering. 

För mer information och ansökan 

Upplysningar om tjänsten kan lämnas av, Ulrika Lindgren, tel. 08-456 51 82 och Agnes Ysander, tel. 08-456 55 12. För frågor om rekryteringsprocessen går det bra att ringa Tullverkets PA-support tel. 060-67 25 85

Fackliga företrädare är för OFR-P/TULL-KUST, Gerhard Otterstadh, tel. 08-456 50 86 och för Saco-S, Lena Edehag, tel. 08-456 58 68.

Din ansökan med ett medföljande personligt brev samt CV/meritförteckning, ska ha inkommit till Tullverket senast den 16:e april 2021. Du ansöker via det elektroniska ansökningsformuläret här nedan.

https://www.tullverket.se/sv/omoss/jobbahososs/ledigajobb/ledigtjobb/ledigtjobb.4.7df61c5915510cfe9e7ed7d.html/?id=132

Lämna en kommentar

Secured By miniOrange