Isabelle, 21, påbörjar reservofficersutbildningen i sommar

Isabelle är en av dem som snart påbörjar årets reservofficersutbildning
Foto: Anton Kindlund

Isabelle, 21, är en av alla sökande till reservofficersutbildningen (ROU) som förra veckan fick sitt antagningsbesked. Den 13 juni påbörjar hon den ett år långa utbildningen till reservofficer vid Militärhögskolan Halmstad.

– Jag trivs väldigt bra i det här yrket och vill behålla mina kopplingar till Försvarsmakten, samtidigt som jag vill plugga civilt. ROU gör att jag kan hålla båda dörrarna öppna och det passar mig perfekt, säger Isabelle.

Isabelle genomförde sin värnplikt 2020-2021 vid Göta Ingenjörregemente i Eksjö. Hon trivdes bra men upplevde att hon saknade en helhetsbild av utbildningen, vilket gjorde henne lite osäker på om officersyrket var rätt för henne.

– Jag ville se mer av befälens sida av utbildningen och tog anställning som instruktör [ofta också benämnt BFA eller befälsförstärkning] vid grundutbildningen, och där har jag varit sedan i somras. Det har varit lärorikt och utvecklande, men nu ser jag fram emot att själv vara under utbildning igen! Det ska bli kul att träffa nya människor och att delta under övningar.

Efter ROU är Isabelle inne på att inledningsvis resa och därefter att plugga, förmodligen någonting inom fysiologi eller till sjuksköterska. En specialisering inom traumasjukvård ser hon också som intressant, och det skulle dessutom medföra synnerligen meriterande kvalifikationer i en militär kontext.

– Jag ser framför mig att jag kommer att tjänstgöra i Försvarsmakten till och från under lång tid framöver, men oavsett hur det blir tror jag att ROU kommer att ge mig värdefulla meriter inför framtiden både militärt och civilt, avslutar Isabelle.

Vill du också bli reservofficer? Ansökan till utbildningsstart 2023 öppnar i december. Följ Sverof på Instagram så missar du inte när det är dags att söka.

Kontaktperson

Anton Kindlund

Kurschef Sverofs vinterutbildning
anton.kindlund@sverof.se
076-309 84 03

Aktuellt

Nyhetsarkiv
Läs mer
11 februari 2024

Försvarsmakten söker reservofficer OF 3-4 till att delta i den franska försvarsmaktens stabskurs för reservofficerare 2024

Läs mer
11 februari 2024

Öppet seminarium för ett utvecklat reservofficerssystem för framtiden

Läs mer
15 januari 2024

Anmälan till seminarium om ett utvecklat reservofficerssystem för framtiden