Vi har uppdaterat vår webbplats och bytt system för medlemsregister. För att logga in som medlem behöver du skapa ett nytt lösenord. Du måste ha en registrerad e-postadress hos Sverof. Är du osäker på dina medlemsuppgifter, mejla kansli@sverof.se.

träning

GÅ I MÅL MED SVEROF

2024 fyller Sverof 100 år och som en del i firandet genomför vi en satsning på träning, hälsa och ett gemensamt deltagande i Försvarsmaktsvasan 2024. Vi kommer att för Sverofs medlemmar arrangera skidläger, träningspass och vallaskolor och oavsett om du aldrig stått på ett par skidor förut eller redan genomfört ett Vasalopp är du välkommen att åka med!

Vill du vara med? Kolla in vårt program för att se vad du kan delta i och läs inbjudan till vår skidresa till Orsa Grönklitt i december.

Målet med satsningen

Den här träningssatsningen syftar till att alla Sverofmedlemmar som vill tillsammans ska åka Försvarsmaktsvasan 2024, vilket sammanfaller med Sverofs 100-årsjubileum. Vi börjar träna redan sommaren 2022, för att du som aldrig stått på ett par skidor ska ha gott om tid till förberedelser. Du måste inte vilja åka loppet för att vara med! Det går självklart bra att komma på våra gemensamma träningspass ändå. Vi söker också dig som vill vara med som serviceteam under FM-vasan.

För att hjälpa varandra i satsningen kommer vi att arrangera gemensamma träningspass, skidläger och vallaskola.

Häng med på vårt skidläger

Den 4-8 december 2022 arrangerar Sverof ett nationellt skidläger i längdskidmeckat Orsa Grönklitt. Vi tränar ett gemensamt pass om dagen där vi slipar på tekniken, äter gott tillsammans och ges möjlighet till obegränsat med egen träning. Låter det inte härligt? Följ med!

Läs mer i inbjudan här.

Du anmäler dig här!

Så gör du för att delta

Du kan antingen träna på egen hand eller med vänner i ditt närområde. Häng gärna med på våra gemensamma träningspass! Det går självklart också bra att arrangera träningspass i hela landet! Kontakta Sara eller Anton så får du hjälp att marknadsföra träningen och om så önskas bistår vi självklart med upplägg och andra tips.

Du hittar planerade träningspass längre ned på sidan.

Teknikfilmer och övningar

Här kommer instruktioner till övningarna som togs upp i tidningen Reservofficeren. Sara och Anton ger tips på hur man kan utföra plankan, dips mot bänk, utfallssteg och hälsande hunden. Alla dessa övningar är utmärkta att utföra som en del i längdskidträningen.

Sverofs skidinstruktörer

Sara och Anton leder gemensamma träningspass och är värdar för Sverofs skidläger i Orsa Grönklitt. Hör gärna av dig till dem om du har frågor, vill vara med eller har tips på lämpliga aktiviteter.

Sara Eklund

Längdskidinstruktör/Styrelseledamot
sara.eklund@sverof.se
070-610 04 58
Sara har en mycket gedigen träningsbakgrund och har genomfört flera svenska klassiker och flera triathlon. Dessutom har hon klarat av den så kallade superklassikern (alla klassikerlopp inom 24 timmar) och ett iron man med full distans. Hon har åkt längdskidor hela uppväxten och har en topp 10-placering på FM-vasan. Sara är utöver detta utbildad lärare i idrott och hälsa.

Anton Kindlund

Längdskidinstruktör/Projektledare
anton.kindlund@sverof.se
076-309 84 03
Anton har stått på skidor sedan barnsben och började träna mer aktivt och tävla som 17-åring. Han är sedan några år en stabil led2-åkare på Vasaloppet. I över tre år har han arbetat extra som säljare av längdskidutrustning på Alewalds och han är utbildad längdcoach i Kanada där han säsongat som både grupp- och privatlektionsinstruktör.

Program

Du hittar alla evenemang som Sverof arrangerar centralt här. I träningssatsningen gäller för närvarande följande:

Älglufsträning Stockholm. Lördag 1 oktober klockan 08:00 – 09:30

Plats: Stockholm, Hammarbybacken. Kickstarta helgen med ett fantastiskt morgonpass! Samling vid foten av Hammarbybacken/parkeringen (adress Hammarby Fabriksväg 111). Kom gärna lite innan.
Utrustning: Löparskor, vattenflaska, eventuellt ombyte/torra kläder/överdragskläder, längdskidstavar för dem som har (saknar du stavar så är du ändå varmt välkommen)

Vi värmer upp gemensamt och kör älglufsträning och skidgång. Alla deltar på sina villkor! Vi går igenom tekniken i älglufs och får oss ett svettigt men roligt pass. Ledare för passet är Anton Kindlund.
Föranmäl dig senast 30 september (dagen innan) klockan 18:00 i detta formulär.

Älglufsträning Boden. Lördag 8 oktober klockan 17:00 – 18:30

Plats:
Boden, Paglaspåren men uppsamlingsplats vid ishallen. Efter garnisonens dag i Boden kör vi ett gemensamt träningspass med längdskidfokus. Samling vid Björknäsvallens ishall (adress: Idrottsgatan 6). Kom gärna lite innan.
Utrustning: Löparskor, vattenflaska, eventuellt ombyte/torra kläder/överdragskläder, längdskidstavar för dem som har (saknar du stavar så är du ändå varmt välkommen)

Vi värmer upp gemensamt och kör älglufsträning och skidgång. Alla deltar på sina villkor! Vi går igenom tekniken i älglufs och får oss ett svettigt men roligt pass. Ledare för passet är Anton Kindlund.
Föranmäl dig senast 7 oktober (dagen innan) klockan 18:00 i detta formulär.

Vallakväll och medlemsträff på Alewalds. Måndag 7 november klockan 19:00.

Plats:
Stockholm och digitalt

LÄS MER OCH ANMÄL DIG HÄR

Den 7 november arrangerar vi i samarbete med butiken Alewalds en längdskidträff för våra medlemmar! Det blir utbildning i vallning, information om utrustning och inte minst – och det är kanske det bästa – möjlighet att köpa längdskidor och längdutrustning till rabatt*. Vi har butiken och Alewalds kunniga säljare helt för oss själva, och för den som vill delta på distans erbjuds livesändning. Inga som helst förkunskaper krävs, utan allt tas från grunden!
*Rabatten gäller endast under eventet den 7 november och endast på ordinarie priser