Vi har uppdaterat vår webbplats och bytt system för medlemsregister. För att logga in som medlem behöver du skapa ett nytt lösenord. Du måste ha en registrerad e-postadress hos Sverof. Är du osäker på dina medlemsuppgifter, mejla kansli@sverof.se.

Reseberättelse från Sverofs första skidresa

I början av december höll Sverof sitt första skidläger för medlemmar i Orsa Grönklitt! Planen är att skidresan ska bli en årligt återkommande aktivitet och inspirera reservofficerare till motion i allmänhet och skidträning i synnerhet. Förutom fantastisk längdskidåkning i det för årstiden ganska krispiga Grönklitt passade deltagarna också på att basta, äta gott och lära känna varandra bättre.

I somras startade Sverof upp en friskvårdssatsning för alla våra medlemmar. Hittills har vi genomfört några gemensamma träningspass, arrangerat en materiel- och vallakväll i samarbete med Alewalds och kommit med träningstips i tidningen Reservofficeren. Satsningen vänder sig till alla Sverofs medlemmar, oavsett tidigare träningserfarenhet eller kommande ambitioner. Under lägret i Orsa den 4-8 december deltog såväl nästintill fullständiga nybörjare som mycket erfarna åkare.

– Jag tycker att det var en mycket givande vecka! Bra upplägg, kunniga instruktörer och extra lyxigt då vi var en liten grupp, säger Örjan Eriksson som är en av de Sverofmedlemmar som var med i Orsa.

Laguppställningen i Orsa Grönklitt.

Gemensamt program med stor flexibilitet

Varje dag höll Sverofs skidinstruktörer Sara Eklund och Anton Kindlund gemensamma teknikträningspass med olika teman, som exempelvis stakning, utförsåkning och diagonalåkning i uppförsbackar. Passen var mycket uppskattade av deltagarna och skedde i regel under förmiddagarna.

All träning var helt frivillig. Huvuddelen av deltagarna jobbade delvis på distans under skidlägret, vilket gick bra att kombinera med det flexibla schemat.

Om kvällarna åt vi gemensamma, egenlagade middagar i boendet som utgjordes av en modern stuga på toppen av Grönklitt. Förutom skidåkning innebar lägret nya trevliga bekantskaper med reservofficerskollegor, bland annat i bastun som fanns i stugan.

Teknikträning för nybörjare och erfarna åkare

Som tidigare nämnt deltog både erfarna åkare och nybörjare under lägret. Trots det kunde vi erbjuda relevant träning med individualiserade tekniktips för alla.

Det största fokuset under de gemensamma träningspassen var tekniken i klassisk längdskidåkning. Varje pass hade ett huvudfokus, som diagonalåkning, stakning eller kurvtagning i utförsbackar. Självklart anpassades passen utefter deltagarnas önskemål.

– Jag vill gärna vara med nästa gång för att fortsätta att förbättra min teknik, berättar Örjan Eriksson.

Missade du skidresan? Träningspass och fler resor kommer!

Det var åtskilliga personer som anmälde intresse för själva skidresekonceptet, men som inte kunde delta just denna gång. För er som inte kunde hänga med nu så kommer det fler möjligheter. Nästa år genomför vi ett nytt läger och vi återkommer om plats och tidpunkt för detta under våren.

Denna vinter kommer vi också att hålla två gemensamma träningspass i Stockholm. Där går vi igenom längdskidåkningens olika växlar. Passet lämpar sig både för nybörjare och dem som åkt lite mer. Det finns alltid något i tekniken att slippa på. Observera att föranmälan krävs!

Tisdag 24 januari klockan 18:30 – 20:00
Stockholms stadion.
Anmäl dig här (senast söndag 22 januari)

Onsdag 15 februari klockan 18:30 – 20:00
Stockholms stadion.
Anmäl dig här (senast måndag 13 februari)

Läs mer om Sverofs träningssatsning här.

Som Sverofmedlem får du våra regelbundna nyhetsbrev via mail där vi kommer att berätta mer om när det är dags för nästa träningsläger. Det kommer vi också att göra i våra sociala medier. Följ oss gärna på Facebook, LinkedIn och Instagram.

Kontaktperson

Sara Eklund

Längdskidinstruktör/Styrelseledamot
sara.eklund@sverof.se
070-610 04 58
Sara har en mycket gedigen träningsbakgrund och har genomfört flera svenska klassiker och flera triathlon. Dessutom har hon klarat av den så kallade superklassikern (alla klassikerlopp inom 24 timmar) och ett iron man med full distans. Hon har åkt längdskidor hela uppväxten och har en topp 10-placering på FM-vasan. Sara är utöver detta utbildad lärare i idrott och hälsa.

Anton Kindlund

Längdskidinstruktör
anton.kindlund@sverof.se
076-309 84 03
Anton har stått på skidor sedan barnsben och började träna mer aktivt och tävla som 17-åring. Han är sedan några år en stabil led2-åkare på Vasaloppet. I över tre år har han arbetat extra som säljare av längdskidutrustning på Alewalds och han är utbildad längdcoach i Kanada där han säsongat som både grupp- och privatlektionsinstruktör.

Aktuellt

Nyhetsarkiv
Läs mer
21 januari 2023

Välkomna på teknikträningar i längdskidor

Läs mer
16 januari 2023

Givande deltagande i Sälen

Läs mer
23 december 2022

En blick av reservofficersutbildningen – Kadetter på LedSS