Sverof bjuder in till årets internationella vinterkurs för reservofficerare

Sveriges inland i vinterskrud.

Förra året fick Sverof snöpligt nog ställa in sin internationella reservofficerskurs i Camp Ånn på grund av kraftig smittspridning. Nu är vi glada att återigen kunna bjuda in både svenska och internationella reservofficerare till en fullspäckad utbildningsvecka i grundläggande vintertjänst 5-12 mars 2023.

Sverof, i tätt samarbete med Försvarsutbildarna och MHS Halmstad, genomför för fjärde gången en internationell reservofficerskurs i vinterklimat. Kursen innefattar grundläggande vintertjänst såsom skidåkning, kallt väder-utbildning och marschförfaranden i vinterklimat, men under den en vecka långa utbildningen planeras också för isvaksbad och vinterförläggning.

Bild från en av Sverofs tidigare vinterkurser.

Ny kurschef är Fk Anton Kindlund, som tar över efter Oscar Karlflo. Förutom att välkomna svenska deltagare bjuder Sverof även, med hjälp av våra omfattande internationella nätverk, in reservofficerare från flertalet europeiska länder som exempelvis Storbritannien, Norge och Tyskland.

Oavsett om du har stor erfarenhet av vintertjänst sedan tidigare eller inte genomfört en vinterutbildning är kursen relevant för dig, på olika sätt.

Är du intresserad av att delta? Läs mer i:

Anmäl snarast ditt intresse! Ju förr desto bättre, då kan vi planera för att få till allt så bra som möjligt. Absolut sista dag för intresseanmälan är den 15 november 2022.

Kontaktperson

Anton Kindlund

Kurschef Sverofs vinterutbildning
anton.kindlund@sverof.se
076-309 84 03

Aktuellt

Nyhetsarkiv
Läs mer
11 februari 2024

Försvarsmakten söker reservofficer OF 3-4 till att delta i den franska försvarsmaktens stabskurs för reservofficerare 2024

Läs mer
11 februari 2024

Öppet seminarium för ett utvecklat reservofficerssystem för framtiden

Läs mer
15 januari 2024

Anmälan till seminarium om ett utvecklat reservofficerssystem för framtiden