Sverofs 100-års jubileum

Idag fyller Sverof 99 år!

Detta i sig är värt att fira men det innebär även att om exakt ett år fyller förbundet 100 år. Dagen till ära kommer här mer information om jubileumsåret.

Över hela året och över hela landet kommer det att firas och redan nu finns det några datum av intresse för dig som medlem. Året kommer att innehålla tre dagar som särskilt högtidligt firar reservofficeren.

16 mars
Dagen kommer att inledas med föreläsningar av prominenta personer kring reservofficerens betydelse och som avslutas med en stor jubileumskonsert i Stockholm. Det kommer att vara möjligt att närvara både fysiskt och digitalt vid föreläsningarna. En för jubileet specialbeställd och komponerad marsch kommer att ha premiär under konserten och detta vill man inte missa.

12 juni
Självaste 100-årsdagen firas till minne av att ett sällskap i närheten av Rosenbad i Stockholm den 12 juni 1924 bildade det som idag är Sverof. Mer information om dagen kommer att publiceras vid senare tillfälle.

12 oktober
Det kommer att anordnas en paneldebatt om utbildning och verksamhet för reservofficerare. Temat kommer att lägga fokus på vägen framåt, för en anrik personalkategori i ett modernt försvar av Sverige. Dagen avslutas med bravur med en högtidsmiddag i Stockholm.

För att fira och minnas 100-årsjubileumet kommer det att produceras en jubileumsbok samt en sångbok. Jubileumsboken finns redan nu ute till förbeställning på sverof.se under Mina Sidor i medlemsbutiken. Sångboken kommer att publiceras vid senare tidpunkt.

Ett 100-årsjubileum är inte ett jubileum utan en jubileumsförvaltare.
Just vår jubileumsförvaltare är Sven Lundberg som lägligt jobbar till vardags på livgardet och är förvaltare till graden.

Sven Lundberg

Fv. Lundberg hälsar till samtliga medlemmar att den som har idéer och förslag eller på annat sätt vill hjälpa till eller kontakta honom kan göra det på mailadressen sven.lundberg@sverof.se.

Se nu till att boka upp ovan angivna datum i kalendrarna för att fira året tillsammans.
Och grattis alla medlemmar till 99, snart 100, år.

Kontaktperson

Jacob Eriksson

Projektledare
jacob.eriksson@sverof.se
070 – 522 86 19

Sven Lundberg

Jubiluemsförvaltare

Aktuellt

Nyhetsarkiv
Läs mer
11 februari 2024

Försvarsmakten söker reservofficer OF 3-4 till att delta i den franska försvarsmaktens stabskurs för reservofficerare 2024

Läs mer
11 februari 2024

Öppet seminarium för ett utvecklat reservofficerssystem för framtiden

Läs mer
15 januari 2024

Anmälan till seminarium om ett utvecklat reservofficerssystem för framtiden