Sverofs internationella vinterkurs 2024

Vi är mycket glada över att kunna presentera nästa års upplaga av Sverofs vinterutbildning för svenska och internationella deltagare som Sverof tillsammans med Försvarsmakten står som värdar för. Efter några års uppehåll under pandemin kunde utbildningen genomföras under 2023 och kurstillfället i mars nästa år kommer att bli utbildningens femte upplaga.

Kursen genomförs på Camp Ånn mitt i den jämtländska fjällvärlden från söndagen den 10 mars till söndagen den 17 mars 2024.

I år har antalet kursdeltagare kunnat öka från föregående års 25 platser till 30 platser. Utöver deltagare från Sverige erbjuds reservofficerare från, Danmark, Finland, Norge, Estland, Tyskland, Nederländerna, Frankrike och Storbritannien möjligheten att genomföra utbildningen.

Kursen innebär en veckas lång utbildning i följande med mera:
”Kallt väder”
Skidåkning
Grundläggande överlevnad i vintermiljö
Landbaserad navigering
Förebyggande och behandling av skador i vintermiljö

Tidigare vintererfarenhet är ej ett krav för anmälan då det är en grundläggande utbildning i vintermiljö.  Däremot passar kursen utmärkt för den som har tidigare erfarenhet och som önskar delta med syfte att vidmakthålla och utveckla sina färdigheter.

Kurschef är löjtnant Anton Kindlund som med sina instruktörer är väl erfarna i militär vinterutbildning.  Tillsammans kommer de att göra deras yttersta för att förse deltagarna med en oförglömlig vinterupplevelse, utmanande men belönande.

För mer information om anmälan till kursen, vänligen kontakta Sverofs kansli, eller kurschefen Anton Kindlund.

Den internationella inbjudan återfinns här i pdf-format.
Notera att deadline för anmälan är den 1 november 2023.

Bilderna nedan är tagna under vinterkursen i mars 2023.

Kontaktperson

Jacob Eriksson

Projektledare
jacob.eriksson@sverof.se
070 – 522 86 19

Aktuellt

Nyhetsarkiv
Läs mer
11 februari 2024

Försvarsmakten söker reservofficer OF 3-4 till att delta i den franska försvarsmaktens stabskurs för reservofficerare 2024

Läs mer
11 februari 2024

Öppet seminarium för ett utvecklat reservofficerssystem för framtiden

Läs mer
15 januari 2024

Anmälan till seminarium om ett utvecklat reservofficerssystem för framtiden