Tävlande sökes till internationell reservofficerstävling

Bild från hinterbanemomentet i en tävling 2021

I månadsskiftet juni/juli är det dags för CIOR:s (Confederations of Reserve Officers) stora sommarkongress, som år 2023 går av stapeln i Helsingfors. Under kongressen, som pågår i ungefär en vecka, arrangeras möten och annan viktig samverkan med deltagare från framför allt NATO-länder, men också partnerskapsländer.  

En viktig del av kongressen är tävlingarna i militär mångkamp, MILCOMP. Sverige har historiskt ställt upp med lag under tävlingarna och flertalet år rönt fina framgångar. Grenarna utgörs av hinderbana, vattenhinderbana, skytte, orienteringsmarsch och handgranatkastning. De deltagande reservofficerarna kallas in under tävlingarna och får alltså betalt och givetvis kompensation för resor, logi och mat.  

Under året finns även möjlighet att delta i andra tävlingar och träningsläger! Nästa träningsläger i militär femkamp äger rum den 10-12 mars. Inbjudan finns att läsa här.

Är du det minsta intresserad av att vara med? Kontakta Sven Lindeberg på sltopprestation@gmail.com så får du veta mer! Kolla gärna också in @milcomp för att se bilder från tidigare år!  

Kontaktperson

Jacob Eriksson

Projektledare
jacob.eriksson@sverof.se
070 – 522 86 19

Aktuellt

Nyhetsarkiv
Läs mer
11 februari 2024

Försvarsmakten söker reservofficer OF 3-4 till att delta i den franska försvarsmaktens stabskurs för reservofficerare 2024

Läs mer
11 februari 2024

Öppet seminarium för ett utvecklat reservofficerssystem för framtiden

Läs mer
15 januari 2024

Anmälan till seminarium om ett utvecklat reservofficerssystem för framtiden